SKT
Ar-Ge & Mühendislik
paylaş:

SKT’deki Mühendislik & Ar-Ge

 

Teknolojinin günlük yaşamımızın her anında ve noktasında olduğu bir dünyada araçlarımızın bu gelişmelerden uzak kalması mümkün değildir. Gerek son kullanıcıya yönelik araçlarda yer alan teknolojik gelişmeler, gerekse başta Endüstri 4.0 olmak üzere otomotiv yan sanayinde yıllardır uyguladığımız teknolojik gelişmeler aslında bizleri eskiye nazaran daha da ileri götürmektedir. SKT olarak bizler de ürün geliştirme ve gerçekleştirme süreçlerimizin tamamında Catia, Abaqus, Sigmasoft.. vb. yazılımları yaygın olarak kullanıyoruz. Çalışanlarımızın teknolojik farkındalığının artırılması adına bu konuda Ar-Ge ekibimiz ile birlikte kendimize özel uygulamalar geliştiriyoruz.

 

SKT olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz sızdırmazlık elemanları üzerinde, yukarıda bahsettiğimiz elektronik gelişmeleri nasıl uygulayacağımıza yönelik Ar-Ge çalışmaları yürütmekteyiz. Araçlarda yeni teknolojilerin kullanımının artması, otomotiv sektöründe birçok alt dal gibi sızdırmazlık elemanları imalatı yapan firmamızı da etkilemektedir. Firmamız bu yönde Ar-Ge faaliyeti gerçekleştirmeyen firmaların bugün büyüklükleri ne olursa olsun yarın tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaklarına inanmaktayız. O yüzden bu defa ülkemizdeki birçok firma gibi bizler de gerçekleşen sanayi devrimlerini uzaktan izlemek yerine, küresel rakiplerimizle aynı zamanda bu yönde Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmekteyiz.

 

 

Öncelikle Ar-Ge’nin uzun soluklu bir yürüyüş olduğunun farkındayız. Bu konuda Ar-Ge merkezimizde sürekli “Yeni ne yapabiliriz?” sancısını çekmeye çalışıyoruz. Bu konuda üniversitelerin kazanılmış deneyimlerinden yararlanmak adına değerli akademisyenlerimiz ile birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Diğer taraftan başta Ar-Ge personellerimiz olmak üzere tüm personellerimizi lisans üstü eğitime devam etmeleri konusunda maddi ve manevi teşvik etmeye çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge yatırımları ile sektörde önemli bir laboratuvar alt yapısına sahip bulunmaktayız. Diğer taraftan Ar-Ge ekibimiz ile sektörümüze özel olarak geliştirdiğimiz FEA yazılımı sayesinde daha tasarım aşamasında iken ürünün gerçek kullanım şartları altındaki performansını görebiliyoruz.

 

Bizler Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının sadece firmamızın değil, ülkemizin geleceği açısından da ne kadar elzem olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Dolayısı ile gerçekleştirdiğimiz her yenilik çalışmasında sadece SKT olarak değil, Türkiye olarak da bir şeyler yapabilmenin sevincini yaşıyoruz.

 

Bizler Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının sadece firmamızın değil, ülkemizin geleceği açısından da ne kadar elzem olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Dolayısı ile gerçekleştirdiğimiz her yenilik çalışmasında sadece SKT olarak değil, Türkiye olarak da bir şeyler yapabilmenin sevincini yaşıyoruz.

 

47
+
AR-GE Personeli
50
+
AR-GE Projesi
13
+
Tübitak Projesi
2
+
AB Projesi

Ar-Ge Yayınları

Geri Dönüştürülmüş PTFE/PTFE Kompozitlerinin Tribolojik ve Mekanik Davranışı Üzerine Çalışma

22.03.2018

Döner Mil Dudak Contalarının Sonlu Eleman Simülasyonu

1.05.2019

Çözücülerin kauçuk-metal birleştirme maddesindeki etkisi

2.08.2018

Silanın kauçuk – metal bağlayıcı ajandaki etkisi

02.08.2018

Farklı Eğim Açılarında Bir Güneş Paneli Üzerindeki Rüzgar Yüklerinin Sayısal Çalışması

Atmosferik Plazma Yüzey İşlemi ile Yapışma Davranışının İyileştirilmesi

KAUÇUK – METAL YAPIŞTIRICI SENTEZİNDE EPOKSİ REÇİNE ETKİSİ

Kauçuk-metal yapıştırıcısı sentezinde melamin formaldehit reçinenin etkisi

Hidroksil işlevselleştirilmiş grafen nanoplatelet dolgulu elastomer nanokompozitlerin sürtünme ve aşınma davranışlarının incelenmesi

Enerji Tasaruflu Döner Mil Keçelerinin Sonlu Elemanlar Analizi ile İncelenmesi

Keçe Sürtünmesinin Şantiye Kamyonlarının Tahrik Akslarının Verimliliği Üzerindeki Etkisi

Grafen/Sentetik Kauçuk Nanokompozit Malzemelerde Çatlak Yayılımının DIC Tekniği ile İncelenmesi: Grafen/Sentetik Kauçuk Nanokompozit Malzemeler

FEA'LI DÖNER MİL KEÇELERİNİN MONTAJ VE DEMONTAJ KUVVETLERİNİN İNCELENMESİ

Elastomerik döner salmastralar için pompalama hızının incelenmesi

Sızdırmazlık Sürtünmesinin Ağır Hizmet Araçlarının Tahrik Akslarının Verimliliğine Etkisi

Arge Hedef ve Stratejilerimiz


 

Ürün gamımızı genişleterek hem farklı coğrafyalara hem farklı sektörlere yönelik sızdırmazlık elemanları geliştirmek, düşük maliyetli ve yüksek kaliteli keçe tasarımları yapmak, üretim süreçlerinin geliştirilerek dijitalleşmeye gidilmesi ve bakanlık onaylı Ar-Ge Merkezinin başarılı şekilde sürdürülmesini sağlamak kısa vadeli stratejilerimizi oluşturmaktadır.

Orta vadede ise; Ar-Ge çalışmalarımız sonucu geliştirilen prototip parçaların tasarım doğrulama testlerinin yapıldığı test merkezinin geliştirilmesi, pazar taleplerine yönelik olarak üniversiteler ile yapılacak işbirlikleri sonucu yeni kauçuk malzeme geliştirme çalışmaları gerçekleştirmek, TÜBİTAK ve AB hibe programları kapsamında proje başvuruları yapılması ve işletmede Ar-Ge kültürünün güçlenmesini sağlamak hedef ve stratejilerimiz arasında yer almaktadır.

Sektörel genişlemelerimizi kuvvetlendirerek, dünya çapında SKTnin sızdırmazlık elemanları konusundaki gücünü ispat etmek, Ar-Ge faaliyetleri sonucunda tasarımda kazanılan bilgi birikimi ile yeni pazarlara ürünler geliştirmek, üretim süreçlerinde yeniliklere devam edilmesi ve üniversiteler ile iş birliğinin ve AB fonlarından projelere katılımın gerçekleştirilmesiyle yeni imalat teknolojilerinin geliştirilmesi uzun vadedeki Ar-Ge hedef ve stratejilerini oluşturmaktadır.